UPDATE 01-05-2020 – Corona (COVID-19) en fysiotherapie – Groen licht

UPDATE 01-05-2020

Wij hebben als fysiotherapeuten groen licht gekregen om vanaf 4 mei op te gaan schalen en meer mensen te gaan behandelen. De therapeuten maken deze afweging volgens het stappenplan van het KNGF. Was u reeds onder behandeling, dan zal u behandelende therapeut contact met u opnemen als u in aanmerking komt om de behandeling weer op te starten en zal dan ik overleg met u een afspraak hiervoor maken.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————

UPDATE 22-04-2020

Door de nieuwe maatregelen die afgelopen maandag aangekondigd zijn, zijn we genoodzaakt om de praktijk te sluiten voor iedereens veilig- en gezondheid. Er vinden alleen nog noodzakelijke behandelingen plaats. Indien u nog een afspraak had staan, dan wordt u door uw behandelend therapeut gebeld met verdere uitleg. Nieuwe patiënten worden alleen behandeld op verwijzing van een arts. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen op 0655992395 of info@fysiodebevelanden.nl

Deze maatregelen gelden op dit moment tot 19 mei 2020, indien daarin verandering komt, zult u daar via de website of Facebook ook van op de hoogte gebracht worden.

Wij wensen iedereen veel strekte en gezondheid toe in deze tijd en hopen elkaar weer snel in goede gezondheid te treffen.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————

UPDATE 17-03-2020

Na overleg van ons genootschap met o.a. VWS is ons  gevraagd om noodzakelijke fysiotherapeutische zorg te blijven leveren. Om schouder aan schouder met huisartsen en medici te staan. Als primair aanspreekpunt voor houding- en beweging gerelateerde zorg, zodat huisartsen en ziekenhuizen niet nog meer belast worden. Denk aan bijvoorbeeld valtrauma’s van ouderen, het op de been houden van cruciale beroepsgroepen, fundamentele klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat en zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven om ziekenhuizen te ontlasten.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————

Onze praktijk sluiten betekent dat wij onze patiënten, jong en oud, geen zorg meer kunnen bieden. De praktijk openhouden betekent ook dat onze collega’s zich blootstellen aan een hoger risico. Ergens moet er een tussenweg zijn zolang niemand van ons genootschap en de overheid een definitief besluit neemt en de praktijken verplicht om te sluiten. We hebben verschillende beleidsbepalende instanties om advies gevraagd, maar tot op heden geen eenduidig antwoord over de te volgen weg gekregen.

Wij doen alles al binnen onze mogelijkheden om de hygiëne te waarborgen en adviezen op te volgen die wij van instanties meekrijgen. Wij informeren de patiënten en onze collega’s hieromtrent en volgen alle adviezen van het RIVM en GGD nauwgezet op.

Van de patiënten verwachten wij ook dat zij rekening houden met hun eigen en onze veiligheid in de praktijk. Wij zullen de patiënten dan ook bij elk bezoek observeren en navraag doen. Bij twijfel zullen wij de patiënt verzoeken om naar huis te gaan.

Met patiënten die een lagere weerstand hebben of patiënten die risicopatiënt zijn zullen wij nader contact opnemen om af te stemmen wat het beste is in deze situatie.

Patiënten die geen klachten passend bij COVID-19 ervaren kunnen zelf beslissen of ze de afspraken afzeggen. Dit kunnen zij uiteraard ook doen in overleg met hun behandelend fysiotherapeut.

Wij zullen zo lang mogelijk onze zorg blijven verlenen tot het niet meer mogelijk is óf totdat de overheid verplichting tot sluiten geeft.

Wij begrijpen dat dit vragen kan oproepen en zullen dan ook telefonisch bereikbaar zijn om al uw vragen te beantwoorden.

Met vriendelijke groet,

De therapeuten van Fysio de Bevelanden