Fascie-technieken

Fascie-technieken

De fascia is een bindweefsel dat als een dunmazig web alle structuren van het lichaam omsluit. Men zou het als het grootste orgaan kunnen zien dat we hebben. Al onze spieren, gewrichten, organen, bloedbanen en het zenuwweefsel zijn doorweven met en omgeven door fascie. Het bindt alles aan elkaar en maakt het lichaam tot een samenhangend, functionerend geheel.

Als de fascie ontspannen is en goed voorzien van water, kan het lichaam optimaal functioneren. De fascie zorgt er dan voor dat alles makkelijk beweegt, over elkaar glijdt. Het faciliteert dus alle bewegingen in het lichaam.

Door een trauma, een blessure of langdurige overbelasting, maar zeer zeker ook door stress kan de fascie onder spanning komen te staan, vast gaan zitten of minder soepel worden. Ook littekens na een operatie zorgen voor een belemmering in het bewegen van de fascia.

Dit heeft direct gevolgen voor de doorbloeding en het functioneren van het geblokkeerde gebied. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in pijn, stijfheid en/of zelfs een gevoel van benauwdheid als het in de borstkas plaatsvindt. Maar ook bewegingsbeperkingen kunnen veroorzaakt worden door een niet goed bewegende fascia.

Het lichaam heeft een zelfherstellend vermogen en zal normaal gezien een dergelijke verstoring weer oplossen. Als dit niet gebeurt, door onder andere littekenweefsel of fibrosering, kan met behulp van de fascie-technieken van Willie Fourie alsnog hersteld worden.

Maak een Afspraak

Voor een fysiobehandeling bij Fysio de Bevelanden heeft u in de meeste gevallen geen doorverwijzing nodig van uw huisarts. Het maken van een afspraak doet u gemakkelijk via het inschrijfformulier of via telefoon.

Openingstijden

Maandag - vrijdag

Op afspraak van 08.00 - 18.00

Zaterdag - Zondag

Gesloten

Spoedgevallen

24 uur per dag per mail