Osteopathie

Osteopathie

Osteopathie is een manuele therapie waarbij de therapeut zoekt naar bewegingsverliezen in het lichaam. Door een bewegingsverlies van verschillende weefsels in het lichaam (wervels, gewrichten, spieren, organen) raakt het lichaam uit evenwicht wat kan zorgen voor lichamelijke klachten. Een osteopaat zoekt naar de oorzaak van een probleem en ziet het lichaam als één geheel waarbij het zelf genezend proces van het lichaam erg belangrijk is. Door een bewegingsverlies te behandelen kan het lichaam vaak zelf herstellen en de klacht in het lichaam verhelpen.

Osteopathie voor volwassenen

Veel mensen leven met klachten in het dagelijks leven die bijna ‘gewoon’ zijn geworden maar toch een sterke stoorzender kunnen zijn. Er zijn natuurlijk altijd pijnmiddelen om de klachten wat dragelijker te maken maar uiteindelijk blijven we er altijd een (te) lange tijd mee lopen. Een osteopaat zal altijd proberen om de hoofdoorzaak van de klacht te vinden zodat er een blijvende oplossing kan worden gevonden. Veel mensen proberen de osteopaat pas als laatste redmiddel en hebben spijt dat ze de osteopaat  pas zo laat hebben ingeschakeld, omdat ze erg veel baat hebben bij de behandeling.

Osteopathie voor zwangere vrouwen

De zwangerschap is één van de mooiste momenten uit je leven, maar een zwangerschap kan ook veel klachten met zich mee brengen. Gedurende de zwangerschap vinden er vele veranderingen plaats in het lichaam van de moeder. Het lichaam moet zich dan ook continue aanpassen aan het groeiende kindje. Deze aanpassingen worden gemaakt in het voordeel van het kind.

De lichamelijke veranderingen worden door de moeder niet altijd als prettig ervaren. Zo kan het zijn dat de ligging van het kindje druk geeft op bepaalde weefsels zoals zenuwbanen, bloedvaten, botstructuren en organen, met lichamelijke klachten tot gevolg. Met technieken die de osteopaat toepast proberen we er voor te zorgen dat er opnieuw evenwicht in het lichaam wordt gebracht. Doordat de weefsels tijdens de zwangerschap voldoende kunnen blijven bewegen wordt de zwangerschap voor de aanstaande moeder comfortabeler.

Osteopathie voor kinderen

Kinderen spelen graag onbevangen rond en hebben vaak te maken met valpartijen en botsingen. Hierbij kunnen bewegingsbeperkingen ontstaan die voor het kind vervelend kunnen zijn en soms tot onrust en verstoringen kunnen zorgen. Kinderen zijn nieuwsgierig, een eerste consult bij een osteopaat is daar geen uitzondering op.

Het is belangrijk dat de kinderen goed worden ingelicht waar ze naar toe gaan wat ze daar gaan doen en wie ze zullen ontmoeten. Stil liggen is geen eenvoudige opdracht, maar een osteopaat is gewend om met bewegelijke kinderen te werken. Ondertussen kan een grapje, verhaaltje of een filmpje zorgen voor wat afleiding. De kinderen vinden een behandeling vaak aangenaam. Ze worden er rustig van en ervaren een ontspanning die er voorheen niet was.

Osteopathie voor baby’s

Steeds vaker komen ouders met hun baby of peuter op controle bij de osteopaat. Bij de geboorte worden er grote trek- en drukkrachten uitgeoefend op het kindje, die de bewegingsvrijheid kunnen beïnvloeden. Door onregelmatigheden tijdens de zwangerschap of ingrepen tijdens de bevalling, zoals een geboorte in stuitligging, een vacuümverlossing of een keizersnede kunnen er bewegingsbeperkingen ontstaan. Door dit bewegingsverlies in de schedel, wervelkolom of bekken kan het kindje klachten krijgen als het eenmaal geboren is.

Een osteopaat werkt op een zachte manier om het lichaam van de baby te laten ontspannen en zijn natuurlijke beweeglijkheid terug te geven. Osteopaten behandelen baby’s en kinderen op een professionele manier met een zachte behandelmethode, hierdoor is het absoluut geschikt en veilig voor het kindje.

Maak een Afspraak

Voor een fysiobehandeling bij Fysio de Bevelanden heeft u in de meeste gevallen geen doorverwijzing nodig van uw huisarts. Het maken van een afspraak doet u gemakkelijk via het inschrijfformulier of via telefoon.

Openingstijden

Maandag - vrijdag

Op afspraak van 08.00 - 18.00

Zaterdag - Zondag

Gesloten

Spoedgevallen

24 uur per dag per mail