Manuele therapie

Manuele therapie

Onder manuele therapie wordt verstaan een gespecialiseerd domein binnen de fysiotherapie welke zich richt op neuromusculoskeletale aandoeningen, gebruik makend van zeer specifieke manuele handgrepen/technieken en therapeutische oefenvormen. Manuele therapie is gebaseerd op beschikbaar wetenschappelijk en klinisch bewijs uit onderzoek, evenals op het bio-psychosociaal gezondheidsprofiel van elke individuele patiënt. Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds het verminderen van pijn door het verbeteren van de houding en beweging. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: u voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na de opleiding voor fysiotherapie een 3 jarige opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daardoor heeft hij/zij extra kennis opgedaan over de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door deze gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van uw klachten vast te stellen en te beoordelen. Als u een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij heeft, kan manuele therapie uitkomst bieden.

Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen:

  • Hoofd- en nekpijn, al dan niet in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
  • Nek- en schouderklachten, met/zonder uitstraling naar de armen;
  • Lage rugklachten, met/zonder uitstraling naar de benen;
  • Hoge rugklachten, met/zonder rib– en/of borstpijn;
  • Duizeligheid;
  • Pijn en/of mobiliteitsbeperkingen in andere gewrichten.

Of manuele therapie ook uw klacht kan verhelpen, moet blijken tijdens de intake en het onderzoek. U kunt voor manuele therapie met én zonder een verwijzing van uw huisarts terecht. Manuele therapie wordt in ’s Heerenhoek toegepast.

Maak een Afspraak

Voor een fysiobehandeling bij Fysio de Bevelanden heeft u in de meeste gevallen geen doorverwijzing nodig van uw huisarts. Het maken van een afspraak doet u gemakkelijk via het inschrijfformulier of via telefoon.

Openingstijden

Maandag - vrijdag

Op afspraak van 08.00 - 18.00

Zaterdag - Zondag

Gesloten

Spoedgevallen

24 uur per dag per mail