Oefentherapie Cesar

Oefentherapie Cesar

De oefentherapeut richt zich op het behandelen van klachten die samenhangen met bewegen. Bij rugpijn, pijnlijke heupen, sportblessures of nek/schouderklachten is die link snel gelegd, zeker als de klachten steeds terugkomen. Maar ook hoofdpijn kan zijn oorzaak vinden in een verkeerde houding en schouderklachten kunnen een gevolg zijn van een verkeerde stand van het bekken of pijnlijke voeten waardoor u verkeerd beweegt. Iemand die in een eigen patroon beweegt en zich daarbij te veel dan wel te weinig belast, loopt een sterk verhoogde kans op klachten aan het bewegingsapparaat. Oefentherapie kan dan uitkomst bieden om meer balans en inzicht te krijgen in het eigen handelen, de bewegingspatronen en gewoonte-vorming.

Na een intake en onderzoek naar uw klachten krijgt u een individueel, actief behandelprogramma. Dit programma is zo opgebouwd dat inzicht in en gebruik van uw eigen, specifieke houdings- en bewegingspatroon het uitgangspunt zijn voor aanpassingen in gebruik en spanning van spieren waardoor bewegingen verbeteren. 

Werkwijze – Blijvend resultaat

In de behandeling wordt gekeken naar uw bewegingspatronen en worden bewegingsgewoonten die klachten of disbalans veroorzaken geanalyseerd. Het kan nodig zijn om met bijvoorbeeld oefeningen/ training eerst voorwaarde scheppende bewegingssituaties te creëren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een goede souplesse, doorbloeding, balans en stabiliteit dier er voor zullen zorgen dat u het optimale uit uw houding en beweging kunt halen. Hierdoor verminderen of verdwijnen de klachten en wordt uw zelfredzaamheid gestimuleerd, ook als de behandeling is afgerond.

Oefentherapie is daarnaast ook gericht op uw houding en gedrag in het dagelijks leven.
Trainen helpt niets als u tijdens werkzaamheden voortdurend uw rug verkeerd belast en tuinieren wordt ook geen succes als u op de verkeerde manier blijft bukken. U leert deze houdingen en bewegingen te verbeteren en in uw dagelijks leven te integreren, waardoor de kans op herhaling van de klachten klein is. Op deze manier krijgt u handvatten om met uw klachten om te gaan en in het vervolg klachten te voorkomen .

Het behandelprogramma is zo een mix van een motorisch leerproces en gedragsverandering; oefentherapie is dan ook een goede investering in uw toekomst!

Maak een Afspraak

Voor een fysiobehandeling bij Fysio de Bevelanden heeft u in de meeste gevallen geen doorverwijzing nodig van uw huisarts. Het maken van een afspraak doet u gemakkelijk via het inschrijfformulier of via telefoon.

Openingstijden

Maandag - vrijdag

Op afspraak van 08.00 - 18.00

Zaterdag - Zondag

Gesloten

Spoedgevallen

24 uur per dag per mail